Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Μπορείς κι εσύ να συμβάλλεις για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο


H SafeLine είναι μία Ελληνική Ανοικτή Γραμμή η οποία δέχεται καταγγελίες για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο.
Μεγάλο ποσοστό των καταγγελιών αφορά στην οικονομική εξαπάτηση, την παραβίαση ιδιωτικής ζωής/υποκλοπή προσωπικών δεδομένων παιδική πορνογραφία,εξύβριση , οικονομική εξαπάτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών.
Αρκετές ήταν και οι αναφορές που έλαβε η SafeLine σχετικά με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (όπως το Facebook, το YouTube, το Myspace, το Hi5 κ.ά.) και την αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων μέσω αυτών όπως επίσης και το φαινόμενο δημιουργίας προσωπικού προφίλ με όνομα και προσωπικά στοιχεία άλλου προσώπου από αυτά του πραγματικού δημιουργού του (το έχει πάθει φίλος στο Facebook..)
Για την αποτελεσματικότερη επεξεργασία των καταγγελιών, η Safeline συνεργάζεται με τις Μονάδες Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και άλλες ανοικτές γραμμές καταγγελιών που εδρεύουν στο εξωτερικό.
Οι καταγγελίες στη γραμμή Safeline γίνονται μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση www.safeline.gr, στη διεύθυνση e-mail report@safeline.gr, στο τηλ. 2811391615 .

Saferinternet.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: