Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Η λέσχη Bilderberg στη Βουλιαγμένη


Η περίφημη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ πήρε το όνομά της από το ομώνυμο ξενοδοχείο στο Οοστερμπόικ της Ολλανδίας όπου έγινε η πρώτη σύνοδος, το 1954.Η λέσχη σε κάθε σύναξή της απαρτίζεται απο 120 μέλη.Το 1/3 αποτελείται από Αμερικανούς εκπροσώπους και τα 2/3 από ευρωπαίους. Τα μέλη της λέσχης θα πορούσε να πεί κανείς πως είναι τα μεγάλα αφεντικά των παγκόσμιων τραπεζικών, πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.






Έχουν ειπωθεί πολλά.Πολλοί μιλούν για συνομοσιακές συναντήσεις , άλλοι μιλούν για Μασωνεία και κάποιοι άλλοι τους αποκαλούν Illuminatti.Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για τα μεγαλύτερα κεφάλια της παγκόσμιας πολιτικοοικονομικοκοινωνικής elit.
Χαρακτηριστικό αυτών των συναντήσεων είναι ότι διακατέχονται απο πλήρη μυστικότητα.
Το γεγονός της συνάντησησης μένει μακριά από τα ΜΜΕ και τις κάμερες.Παρότι σε κάθε τέτοια συνάντηση υπάρχει η ατζέντα των συνεδριάσεων παρ' αυτα δεν βγαίνει λέξη στον έξω κόσμο για τα θέματα που αναλύονται σ'αυτές.
Για να κατανοήσει ο καθένας καλύτερα περί τίνος πρόκειται , αξίζει να κάνουμε μία αναφορά στην φετινή λίστα των συμμετεχόντων στην Βουλιαγμένη.Απ'οτι έχει διαρρεύσει
λοιπόν στη λίστα των συνδαιτυμόνων που ήρθαν στην Αθήνα περιλαμβάνονται:
ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέιμς Τζόουνς,
ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ,
ο ειδικός απεσταλμένος του Μπαράκ Ομπάμα για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν Ρίτσαρντ Χόλμπρουκοι βασίλισσες της Ολλανδίας και της Ισπανίας Βεατρίκη και Σοφία αντίστοιχα.
Επίσης, έχουν προσκληθεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο,
πιθανόν ο γνωστός και μη εξαιρετέος δημοσιογράφος των «Financial Times» Μάρτιν Γουλφ, που συμμετέχει, αλλά δεν γράφει λέξη στην εφημερίδα του για τα διαδραματιζόμενα πίσω από τις κλειστές πόρτες της λέσχης, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλινγκ. Από τις ΗΠΑ είναι επίσης προσκεκλημένος, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου Λάρι Σάμερς, ενώ από την Ευρωπαϊκή Ενωση ο μεγαλοτραπεζίτης Ζαν Κλοντ Τρισέ.

Το «παρών» αναμένεται να δώσει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν και ο ομόλογός του Σουηδός Καρλ Μπιλντ. Οι ελληνικές παρουσίες μάλλον είναι δεδομένες. Ο πρόεδρος της Coca-Cola Γιώργος Δαυίδ, ο πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, η Αννα Διαμαντοπούλου και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου, ο πρόεδρος του ΟΤΕ Παναγής Βουρλούμης. Εχουν προσκληθεί επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος κατά πληροφορίες δεν θα παραστεί.
Επίσης αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως ένα μεγάλο ποσοστό των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι "στο πόδι" για την ασφάλεια του συμβουλίου και των μελών της Λέσχης.Πιό συγκεκριμένα , έχουν επιστρατευτεί οι μυστικές μονάδες ασφαλείας της αστυνομίας , άνδρες των ΕΚΑΜ ως ελευθεροι σκοπευτές γύρω από το ξενοδοχείο , μονάδες ΜΑΤ για περίπτωση εκδήλωσης διαδηλώσεων ή αντιδράσεων διαμαρτυρίας, έχουν επιστρατευθεί επίσης μονάδες του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής , βατραχάνθρωποι και απο αέρος συνδράμουν στο "έργο" και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ.











Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: