Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους

Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» το 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τους τελευταίους 12 μήνες 200 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας 15 - 64 ετών ή το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, έκανε χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών, τουλάχιστον μία φορά. Το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών στο ίδιο διάστημα έφθασε στα 321δισεκατομμύρια δολάρια.
Είναι κατανοητό λοιπόν ότι η μάστιγα των ναρκωτικών έχει εξαπλωθεί σε κάθε γειτονιά σε κάθε γωνιά της γης.
Καλό θα ήταν από πλευράς πολιτείας να υπάρξει σωστότερος και πληρέστερος τρόπος πρόληψης ώστε να μπορέσουν οι νέοι να μείνουν μακριά απο τις ουσίες, και όχι ετεροχρονισμένα να προσπαθεί να βρει τρόπους καταστολής.
Επίσης θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πως το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι δίπλα σε όλους μας.Δεν θα πρέπει να γυρνάμε την πλάτη μας σ'αυτά τα παιδιά γιατί θα μπορούσε να είναι ο φίλος ή ο συγγενής μας.Και η πολιτεία θα πρέπει να δείξει την ανθρώπινη πλευρά της σε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι ασθενούν.











Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: