Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Εθνική Ελλάδος γειά σου!!

  Πώς το είπε προχθές ο Βενιζέλος; Θα γυρίσουμε στο 2004..; Ε, λοιπόν η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου φρόντισε να μας επαναφέρει στο νου αναμνήσεις του 2004 με την τεράστια επιτυχία που είχε σημειώσει εκείνο το καλοκαίρι στα τελικά του Euro και την κατάκτηση του τροπαίου που είχε αφήσει άναυδη ολόκληρη την Ευρώπη. 
  Τότε στον πάγκο της εθνικής μας ήταν ο Ότο Ρεχάγκελ, χθές ήταν ο Φερνάντο Σάντος ο οποίος με 16 αγωνιστικές αήττητος ως προπονητής της εθνικής μας "έσπασε" το ρεκόρ συνεχόμενων αήττητων παιχνιδιών του Γερμανού, και κατάφερε μαζί με τους παίκτες να δηλώσουν παρών στο 3ο συνεχόμενο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που θα λάβει μέρος στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. 






  Η νίκη επί της Κροατίας με 2-0 μέσα στο Καραισκάκη την Παρασκευή που μας πέρασε, ήταν το πρώτο βήμα της πρόκρισης.Το δεύτερο βήμα και τελικό έγινε στη Γεωργία όπου η ομάδα μας κατάφερε να γυρίσει το εις βάρος της σκορ με 1-0 του πρώτου ημιχρόνου, 
σε 1-2 στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης φορτώνοντας με άγχος όλους τους έλληνες φιλάθλους μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Χρειάστηκαν 80 λεπτά μέχρι η εθνική μας να καταφέρει να ξεκλειδώσει την άμυνα της Γεωργίας με ένα εκπληκτικό σουτ του Γιώργου Φωτάκη.Και εκεί που όλοι είχαμε αρκεστεί στον βαθμό της ισοπαλίας , ο οποίος ήταν αρκετός για να μας δώσει την απ'ευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro2012, μετά από μία συνδυασμένη προσπάθεια των διεθνών μας ήρθε και το δεύτερο γκολ από τον Άγγελο Χαριστέα ο οποίος επέστρεψε στις τάξεις της εθνικής μετά την απουσία του από αυτήν στο τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Αφρικής. 
   Με αυτήν την νίκη-πρόκριση η εθνική μας κατέχει την 9η θέση στο Παγκόσμιο στερέωμα αφήνωντας πίσω της παραδοσιακά μεγάλες ποδοσφαιρικά χώρες όπως η Πορτογαλία , η Γαλλία κ.α. Έτσι λοιπόν η εθνική μας ανανέωσε το ραντεβού της με όλους τους Έλληνες υποστηρικτές της για το καλοκαίρι του 2012 , όπου θα αναζητήσει νέες επιτυχίες που θα τονώσουν το ηθικό των Ελλήνων που τελευταία έχει πέσει στα τάρταρα..ίσως ο αθλητισμός και οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών να είναι η μοναδική όαση στις μέρες που διανύουμε.. Παρακολουθήστε παρακάτω όλα τα highlights της χθεσινής αναμέτρησης..







Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: