Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

4 Οκτώβρη..Η μαύρη επέτειος του Π.Α.Ο.Κ



04-10-1999...
 "Η αγάπη τους για τον Π.Α.Ο.Κ τους έφερε εδώ , τους άφησε εδώ , και συνέχισε παραπέρα.."

  Αυτό έχει γραφτεί στο μνημείο που έχει στηθεί στο 380ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης. 
  Ο Π.Α.Ο.Κ είχε αποσπάσει ισοπαλία από τον Παναθηναικό μέσα στο Ο.Α.Κ.Α και οι οπαδοί του αποχωρούσαν με το χαμόγελο στα χείλη.Όλα αυτά όμως σταμάτησαν στις 4.30 τα χαράματα, δύο χιλιόμετρα μακριά από τα διόδια των Τεμπών. Το διώροφο λεωφορείο που τους μετέφερε πίσω στη Θεσσαλονίκη , βγήκε στο αντίθετο ρεύμα , σε μία προσπάθεια να προσπεράσει προπορευόμενο αυτοκίνητο , με συνέπεια να συγκρουστεί με αντίθετα διερχόμενο φορτηγό στον στενό δρόμο των Τεμπών. Συνολικά τραυματίστηκαν 33 φίλοι του Π.Α.Ο.Κ , και από τα συντρίμμια του ανασύρθηκαν νεκροί οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης 20χρονών , Δημήτριος Ανδρεαδάκης 25χρόνων , Χριστίνα Τζιόβα 18χρόνων , Αναστάσιος Θέμελης 22χρόνων , Γεώργιος Γκανάτσιος 22χρόνων και Κυριάκος Λαζαρίδης 17χρόνων
   Εκείνη η εκδρομή έμελλε να είναι και η τελευταία αυτών των παιδιών.. ο λαός του Π.Α.Ο.Κ όμως δεν θα τους ξεχάσει ποτέ..σε όλες τις μετέπειτα εκδρομές αυτοί οι έξι είναι παρόντες..σε όλα τα παιχνίδια του Π.Α.Ο.Κ ακούγεται παθιασμένα το σύνθημα "Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε " δηλώνοντας την παρουσία αυτών των αδικοχαμένων ψυχών σε όποιο γήπεδο κι αν αγωνίζεται η ομάδα. 


 Έχουν γραφτεί κι έχουν ειπωθεί πολλά, όλα αυτά τα χρόνια που λείπουν από κοντά μας . Το 2007 η κρατική τηλεόραση και η εκπομπή "Η κερκίδα του Σαββάτου" με τον Στράτο Σεφτελή έκανε ένα ειδικό αφιέρωμα στην μαύρη επέτειο του Π.Α.Ο.Κ με ανθρώπους που έζησαν από κοντά το γεγονός και αναφέρουν τί πραγματικά συνέβει εκείνο το ξημέρωμα..





http://paok-kordelio.gr/Photo_Galleries/PAOK%204-10-99/index.htm




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: