Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

3η Μπιενάλε Αθήνας - ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

  Η Μπιενάλε της Αθήνας αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στη Αθήνα. 
  Η πρώτη Μπιενάλε διοργανώθηκε το 2007 με τίτλο "Destroy Athens" στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, εστίασε θεματολογικά σε πρωτοποριακές δημιουργίες της σύγχρονης τέχνης με συμμετέχοντες καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συγκέντρωσε πλήθος διεθνών προσωπικοτήτων της Σύγχρονης Τέχνης και υπήρξε αφορμή και για άλλα παράλληλα εικαστικά γεγονότα σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Ο διεθνής τύπος διαφόρων εικαστικών εντύπων την παρουσίασε με κολακευτικά σχόλια. 
  Τον Ιούνιο του 2009 οργανώνεται η δεύτερη Μπιενάλε με τίτλο HEAVEN στις πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Π. Φαλήρου με την συμμετοχή 120 εικαστικών από όλο τον κόσμο, η οποία σημειώνει επίσης μεγάλη επιτυχία. 
   Η 3η Μπιενάλε της Αθήνας 2011 ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ έχει σχεδιαστεί ως το τελευταίο μέρος της τριλογίας.Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ εμπνέεται από τη ζωή και το έργο του Walter Benjamin και από το ομώνυμο βιβλίο του «Μονόδρομος».




  
  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και τις θεματικές του ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ μπορείτε να δείτε στο site της Μπιενάλε εδώ


 Παρακάτω παρακολουθείστε το trailer του ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ το οποίο λογοκρίθηκε από την ΕΡ.Τ και δεν προβλήθηκε ποτέ.Να σημειωθεί ότι η Ε.Ρ.Τ είναι και υποστηρικτής και χορηγός της.







Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: