Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Περί βουλευτικής ασυλίας το ανάγνωσμα..


  Περί βουλευτικής ασυλίας και πώς ο οικογενειακός καυγάς της Μιλένας Αποστολάκη τιμώρησε τη Βουλή και κατ' επέκταση τους Έλληνες φορολογούμενους..σαν πρώτο άκουσμα φαντάζει αδιανόητο,κι όμως στην Ελλάς του 2011 συνέβει και αυτό.
   Και ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να καταλάβουμε όλοι  την κατάντια του πολιτικού μας συστήματος..

  Η Μιλένα Αποστολάκη είναι ελληνίδα πολιτικός, νομικός και βουλευτής Β' Αθήνας με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ. 
  Διετέλεσε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Κυβέρνηση Παπανδρέου από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι και τον Ιούνιο του 2011. Έχει εργασθεί στο πολιτικό γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου κατά το έτος 1993-1995 όπως επίσης και διετέλεσε Ειδική συνεργάτης του σημερινού Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης όταν αυτός ήταν στο Υπουργείο Ανάπτηξης.
   Η κ.Αποστολάκη είναι διαζευγμένη.Από τον γάμο της με τον επιχειρηματία Πολυχρόνη Συγγελίδη (Citroen Hellas, Skoda Hellas, Chrystler Hellas),απέκτησε ένα γιό.Το ζεύγος χώρισε το 2004 αλλά η υπόθεση είναι ακόμη στα δικαστήρια.Ο κ.Συγγελίδης κινήθηκε ποινικά εναντίον της πρώην συζύγου του , κατηγορώντας την ότι παραβίαζε του όρους επικοινωνίας με το παιδί τους.Για την υπόθεση αυτή το Ελληνικό Κοινοβούλιο αρνήθηκε την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Μιλένας Αποστολάκη!!Αποτέλεσμα αυτού??Ο κ.Συγγελίδης πήγε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όπου και δικαιώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2010.Όλα καλά θα μου πείτε μέχρι στιγμής.Δεν είναι όμως όλα τόσο ρόδινα..
 Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λόγω της άρνησης άρσης της βουλευτικής ασυλίας της Αποστολάκη καταδίκασε την Ελλάδα με πρόστιμο 19.000€ μέσω του κοινοβουλίου και φυσικά τα λεφτά αυτά θα τα πληρώσουμε εγώ κι εσείς!!Τρελό??Κι όμως πέρα για πέρα αληθινό..
 Τα στοιχεία του βίου και πολιτείας της εν λόγω κυρίας βρίσκονται γαι όποιν ενδιαφέρεται στο http://el.wikipedia.org όπως και την απόφαση του Ε.Δ.Α.Δ που καταδικάζει την Ελλάδα μπορείται να τη βρείτε εδώ.

  Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση, όχι μόνον γιατί αποκαλύπτει περίτρανα τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο σκέπτονται και συμπεριφέρονται οι Έλληνες Βουλευτές, αλλά επιβεβαιώνει την κατάχρηση της Βουλευτικής Ασυλίας και σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις πολιτικές τους ενέργειες, και κατ' επέκταση επισφραγίζουν τις κατηγορίες περί διαφθοράς!
  Όπως είναι φυσικό, το Ευρωδικαστήριο δεν είδε καμιά σύνδεση μεταξύ της συμπεριφοράς της κ. Αποστολάκη και των βουλευτικών της καθηκόντων. Παράλληλα θεωρεί στοιχείο άνισης μεταχείρισης το γεγονός ότι, ενώ ο κ. Συγγελίδης εμποδίζεται να κινηθεί ποινικά εναντίον της βουλευτού, πρώην συζύγου, εκείνη διατηρεί το δικαίωμα αυτό!
  Οι αποφάσεις του Ευρωδικαστηρίου συνδέουν ευθέως τη βουλευτική ασυλία με την άσκηση των καθηκόντων κάποιου στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών αρμοδιοτήτων του. Το σκεπτικό είναι ότι έτσι προστατεύεται η ελευθερία έκφρασης των βουλευτών και κατοχυρώνεται η ανεξαρτησία της πολιτικής δράσης τους. Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα ΔΕΝ ΥΠΑΓΕΤΑΙ σε αυτό το πλαίσιο προστασίας και πρέπει αυτόματα να γίνεται άρση της ασυλίας των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων. Ποιο είναι λοιπόν το τελικό αποτέλεσμα; Η Μιλένα Αποστολάκη το παίζει τζάμπα μάγκας και καταπατά με το έτσι θέλω τους νόμους (ξέροντας πως δεν θα πληρώσει η ίδια), ένας πολίτης αδικείται κατάφορα και δεν μπορεί να απευθυνθεί πουθενά έτσι ώστε να βρει το δίκιο του, και όλοι εμείς πληρώνουμε 19.000 ευρώ για χάρη της Μιλένας και των συναδελφων της που την "προστάτευσαν".
  Και παρόλα αυτά, η οικογενειακή αυτή υπόθεση δεν έφτασε σε καμία αίθουσα ελληνικού δικαστηρίου για να εκδικαστεί. Η κυρία Αποστολάκη μπορεί με την ησυχία της και χωρίς κανένα απολύτως κόστος να συνεχίσει να κάνει του κεφαλιού της...και κάπου εδώ ταιριάζει η φράση "και διηγόντας τα να κλαίς.."



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: