Σάββατο 25 Απριλίου 2009


Το Facebook υπακούει στο αίτημα των μελών του.

Μετά από τις αντιδράσεις χιλιάδων μελών σχετικά με την διαδικασία διαγραφής λογαριασμού, το Facebook έκανε πιο εύκολο τον τρόπο με τον οποίο κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει.
Μέχρι τώρα όποιος ήθελα να διαγράψει τα στοιχεία του από το Facebook έπρεπε να ψάξει αρκετά σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ώστε να διαγραφούν τα προσωπικά δεδομένα και οι πληροφορίες που αφορούσαν το άτομο του μέσα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook.
Η δυσκολία με την οποία κάποιος μπορούσε να διαγράψει τον λογαριασμό του, προκάλεσε σταδιακά την δυσαρέσκεια αρκετών μελών του Facebook με αποτέλεσμα αυτοί να οργανωθούν σε ένα γκρουπ μέσω του οποίου ζητούσαν την απλούστευση της όλης διαδικασίας.
Τελικά και αφού συγκεντρώθηκαν περίπου 8.000 μέλη και μετά από δημοσίευση του ζητήματος στους The New York Times, το Facebook αποφάσισε μπροστά στην γενικότερη κατακραυγή, να παρέχει τις οδηγίες αυτές στην σελίδα με το Help Section.
Έτσι τα ερωτήματα «How do I deactivate my account?» και «How do I delete my account?» είναι πλέον διαθέσιμα στο «Privacy and Security» τμήμα της βοήθειας που παρέχει η ιστοσελίδα στα μέλη της.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: