Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Στα ύψη οι τιμές της αμόλυβδης στα πρατήρια της Εθνικής Οδού

"Χρυσάφι" την αμόλυβδη βενζίνη στις Ε.Ο καλείται να πληρώσει ο Έλληνας οδηγος
όπως φαίνεται απο στατιστικά στοιχεία και από μαρτυρίες των ίδιων των οδηγών.
Πιό συγκεκριμένα η τιμή της αμόλυβδης, η οποία χρησιμοποιείται απο το μεγαλύτερο
ποσοστό των αυτοκινήτων , είναι ακριβότερη σε όλα το μηκος των Ε.Ο εώς και 20λεπτά/λίτρο.
Για αυτή την αισχροκέρδεια των εν λόγω πρατηριούχων το Υπουργείο Ανάπυξης το οποίο είναι
υπεύθυνο για τον έλεγχο των τιμών "νίπτει τας χείρας του" (όπως πράττει ως συνήθως δηλαδή στις περιπτώσεις αλόγιστης αισχροκέρδειας που λαμβάνουν μέρος σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας μας).
Ειδικότερα σε ανάλογες περιπτώσεις μαζικής "εξόδου" απο τα αστικά κέντρα(όπως γίνεται στις γιορτές του Πάσχα) , το ποσοστό της αισχροκέρδειας αυξάνεται ακόμη περισσότερο μιάς και ο "μαγκας έλληνας πρατηριούχος" ξέρει πως τα "θύματα" θα είναι ασφαλώς περισσότερα.
Καλό είναι λοιπόν πρίν το ταξίδι μας να επιλέξουμε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων που τουλάχιστον δεν θα μας κάνει να αισθανθούμε "εξαπατημένοι" και "ανόητοι".
Θέλοντας να σας βοηθήσω για την αποφυγή των παραπάνω "συμπτωμάτων" σας παραθέτω ένα απλό πρόγραμμα για να βλέπετε τις τιμές των καυσίμων στα διάφορα πρατήρια. Χρησιμοποιεί τη Βάση Δεδομένων του υπουργείου Ανάπτυξης.

Με το πρόγραμμα αυτό μπορείται να δείτε:
1. Τιμές ανά εταιρεία καυσίμων ελάχιστη/μεγιστη τιμή
2. Να υπολογίσετε πόσο περισσότερο/λιγότερο θα πληρώσετε σε σχέση με την ελάχιστη/μεγιστη τιμή καυσίμων για συγκεκριμένο αριθμό λίτρων
3. Να εκτυπώσετε την λίστα με τις τιμές καυσίμων
ΔΙΚΟ ΣΑΣ:

http://rapidshare.com/files/146635085/forfuel.rar

P.S: Βορδούλη απευθύνω έκκληση σε σένα που συναναστρέφεσαι καθημερινά με το "σινάφι" των πρατηριούχων υγρών καυσίμων. ΒΑΛ' ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑ ΧΕΡΙ ΜΗΠΩΣ Κ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝΕ!!!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: