Τρίτη 30 Αυγούστου 2011


Στις 11 Μαρτίου 2011, σημειώθηκε σεισμός στη βορειανατολική Ιαπωνία μεγέθους 9,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ!Ο σεισμός είχε διάρκεια - ρεκόρ 5 λεπτά!
Ο σεισμός προκάλεσε τσουνάμι σε πολλές περιοχές της χώρας με επακόλουθο την γνωστή καταστροφή των πυρηνικών αντιδραστήρων και με τις γνωστές συνέπειες σε ανθρώπινες ζωές και υποδομές της χώρας.
Κατα τη διάρκεια του σεισμού ένας ένας Ιάπωνας οδηγός ο Yu Muroga ήταν στο δρόμο με το αυτoκίνητό του. Όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι της περιοχής του, δεν αισθάνθηκε να απειλείται από το τσουνάμι μιας και ήταν αρκετά μακριά από την ακτή. Έτσι συνέχισε να οδηγεί αμέριμνος. Μία κάμερα HD η οποία ήταν τοποθετημένη στο ταμπλό του αυτοκινήτου κινηματογράφησε όχι μόνο το αρχικό σοκ, αλλά και τις στιγμές που ακολούθησαν, όπου πολλοί οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους παρασύρθηκαν από τα νερά του τσουνάμι που χύθηκαν στους δρόμους.
Πραγματικά ένα εκπληκτικό βίντεο που μας δίνει τη δυνατότητα να καταλάβουμε από μία άλλη οπτική γωνία την δύναμη και τις καταστροφικές συνέπειες ενός τσουνάμι.
Αξίζε να το παρακολουθήσετε..






Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: