Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ελλάδα..η χώρα των απίστευτων..


Τελικά οι κυβερνώντες την Ελλάδα μας μοιάζουν σαν να προσπαθούν καθημερινά να μας αποδείξουν πως δεν ξέρουν πραγματικά "πού πάνε τα αυγά..και πού τα πασχάλια"  

όπως λέει και η λαική ρήση..
Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη "προηγμένη" χώρα(αλήθεια γιατί να κατατάσσεται η Ελλάδα σ'αυτές?), που να μην γνωρίζει για τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων της , ή έστω να μην μπορεί να βρεί τα στοιχεία από τα ήδη υπάρχοντα πρακτικά της. Θα μου πείτε είναι αδύνατον να μήν γνωρίζει το κράτος ποιούς , πόσους και για ποιές θέσεις τους πληρώνει..κι όμως , στην Ελλάδα συμβαίνει και αυτό!!
Όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι λοιπόν, έχουν την υποχρέωση να καταγραφούν ,μέσω της ιστοσελίδας apografi.gov.gr (Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απογραφής μισθοδοτούμενων από το Ελληνικό Δημόσιο), ώς δημόσιοι υπάλληλοι , ποιές θέσεις καταλαμβάνουν όπως και άλλες λεπτομέρειες που σχετίζονται με την εργασία τους.Όσοι δε αποφύγουν να το πράξουν το κράτος δικαίου?? αποφάσισε να μην τους καταβάλλει τον μισθό τους(πόσο απειλητικό ακούγεται αυτο..)απο 01-01-2011.Λες και αν κάποιος δεν καταγραφεί δεν θα δουλεύει για το κράτος..ανύκουστο??κι όμως..συμβαίνει.
Αυτές οι πρακτικές μοιάζουν βγαλμένες από προΐστορικά χρόνια και από πολιτισμούς που κάθε άλλο παρά προηγμένοι και εξυγχρονισμένοι είναι.
Αλλά τί μπορείς να κάνεις παρά να κάθεσαι , να σιωπαίνεις και να ακολουθείς πιστά τους νόμους και τα λεγόμενα των ανίδεων που μας διοικούν εδώ και χρόνια, μπορεί να πεί κάποιος.Προσωπική μου άποψη..Πολλά μπορούμε να κάνουμε όλοι μας.
Από τη μία πλευρά τους δίνω ένα δίκιο αν λάβω υπ'όψιν μου πως ακόμη και πριν μερικές μέρες υπήρχε άνθρωπος ο οποίος εργαζόταν ως αστυνομικός φύλαξης της συγχωρεμένης Μελίνας Μερκούρη η οποία απεβίωσε το 1994!Για 16 ολόκληρα χρόνια λοιπόν δεν βρέθηκε ένας υπεύθυνος να του αφαιρέσει αυτή τη θέση.Μακάρι να τον συναντήσω κάποια στιγμη και να τον ρωτήσω τί μπορεί να έκανε αυτά τα 16 χρόνια ως "φύλακας του πνεύματος" της αείμνηστης Μελίνας.Δύσκολη δουλειά φαντάζομαι..
Σας ακούγεται παράξενο μη μου πείτε το αντίθετο..κι όμως, στο Ελλαδιστάν συμβαίνουν και τέτοια..

Κουράγιο Έλληνες..τα ματάκια μας θα δούνε πολλά ακόμα..




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: