Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑ INTERNET EXPLORER




Προειδοποίηση εξέδωσε η γερμανική κυβέρνηση στους πολίτες της χώρας να μην χρησιμοποιούν ως πλοηγό στο διαδίκτυο τον Internet Explorer κάθως τίθεται υπό αμφισβήτηση το θέμα ασφάλειας.Η προειδοποίηση, από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών Ασφαλείας, εκδόθηκε ύστερα από την ανακοίνωση της Microsoft για αδυναμία του IE σε επιθέσεις που έγιναν στα συστήματα της Google...



Ωστόσο, η Microsoft απέρριψε την ειδοποίηση ισχυριζόμενη πως ο κίνδυνος είναι μικρός ειδικότερα μετά την περαιτέρω ρύθμιση ασφαλείας.


Οι γερμανικές αρχές, παρόλα αυτά, εμμένουν στην άποψη πως ο ΙΕ δεν είναι ασφαλής.


"Οι επιθέσεις που συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν δεν έγιναν σε ένα ευρύ πλαίσιο χρηστών ή καταναλωτών. Δεν υπάρχει απειλή για τον απλό χρήστη, για αυτό και δεν υποστηρίζουμε τη συγκεκριμένη προειδοποίηση", είπε ο εκπρόσωπος της Microsoft στη Γερμανία, Thomas Baumgaertner.


Εν τω μεταξύ, η εταιρία υποστηρίζει πως η "τρύπα" στην ασφάλεια του πλοηγού μπορεί να κλείσει όταν ο χρήστης μπει στις ρυθμίσεις και επιλέξει την υψηλή ζώνη ασφαλείας. Αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα να απαγορεύεται η πρόσβαση σε αρκετές ιστοσελίδες. Στους χρήστες του διαδικτύου είναι γνωστό πως η Microsoft κάθε μήνα κυκλοφορεί ενημερώσεις (updates) πάνω στην ασφάλεια των Windows ενώ αναμένεται νέο update στις 9 Φεβρουαρίου.


Εκπρόσωπος του αμερικανικού κολοσσού παραδέχτηκε το πρόβλημα που υπάρχει στο πρόγραμμα περιήγησης και ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί. "Δουλεύουμε πάνω στις ενημερώσεις οι οποίες θα βοηθήσουν κατά πολύ το θέμα ασφάλειας και αξιοπιστίας του ΙΕ", ανέφερε χαρακτηριστικά. Πηγή: http://www.cosmo.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: