Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ένα διαφορετικό παζάρι στην παραλία της Θεσσαλονίκης


 Την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Μαΐου, το xariseto.gr θα οργανώσει χαριστικό παζάρι στην παραλία στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου. 
 Σε μια προσπάθεια διάδοσης της ιδέας «Μην το πετάς, χάρισέ το» , είναι η καλή εποχή, επειδή «κατεβάζουμε» τα καλοκαιρινά και ανεβάζουμε τα χειμωνιάτικα μας ρούχα όπου πολλά από αυτά δεν τα θέλουμε για διαφόρους λόγους, γι' αυτό ας ψάξουμε τα πατάρια μας, την αποθήκη και την ντουλάπα μας και να μαζέψουμε ότι δεν θέλουμε και δεν χρησιμοποιούμε και να τα χαρίσουμε σε «νέους» ιδιοκτήτες αντί να τα πετάξουμε και να καταλήξουν στις χωματερές.   


 Η επαναχρησιμοποίηση ..

δεν είναι άμυνα ή μειονέκτημα, είναι πρόταση και στόχος. Δεν σημαίνει φιλανθρωπία ή απλά άδειασμα αποθήκης ή της ντουλάπας μας, αλλά αλληλεγγύη.
 Το χαριστικό παζάρι πραγματοποιείται για τέταρτη φορά στη Θεσσαλονίκη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν ότι τους φανεί χρήσιμο, χωρίς να δώσουν χρήματα, αλλά με την προϋπόθεση πως θα το χρησιμοποιήσουν.

Τα ρούχα που δεν θα βρουν ιδιοκτήτη στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα διατεθούν σε γηροκομεία, ιδρύματα και εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, καθώς και στην τράπεζα αλληλεγγύης του Δήμου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείται να βρείτε στο site www.xariseto.gr




 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: