Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

"Δεν ξεχνώ"..

 Στις 30 και 31 Ιανουαρίου του 1996 γράφτηκαν δύο από τις μελανότερες ημέρες στο καλεντάρι της Ελληνικής Ιστορίας. Ίμια...
Τα Ίμια ή Λίμνια ειναι δύο (Ανατολικό και Δυτικό Ίμιο ή Λίμνιο) μικρά ακατοίκητα ελληνικά νησιά (τα οποία χαρακτηρίζονται ως βραχονησίδες) ανατολικά της Καλύμνου στα Δωδεκάνησα.Αυτές οι δύο βραχονησίδες λοιπόν έγιναν η αφορμή να υπάρξουν αναταραχές στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και μία ενδεχόμενη σύρραξη να φαντάζει πιό κοντά από ποτέ.
Είναι τόσα αυτά τα οποία έχουν ειπωθεί για εκείνες τις ημέρες και τόσο μεγάλο μεγάλοτο παρασκήνιο των "συναλλαγών" μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Άγκυρας που χρειάζονται πολλές ώρες συζητήσεων και αναλύσεων. Κατά καιρούς έχουν γίνει πολλές δημοσιογραφικές έρευνες που έχουν δεί το φως της δημοσιότητας και βγάζουν ανάμεικτα συναισθήματα στον Έλληνα πολίτη.Την τελευταία γεύση για το σκηνικό των Ιμίων έχει φέρει στο φώς ο Κ.Χαρδαβέλας με τη συμμετοχή όλων εκείνων των προσώπων που εκείνα τα βράδια είχαν τον γενικό έλεγχο της κατάστασης και μιλάμε για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας.Αξίζει να το παρακολουθήσετε..
Ποιός μπορεί να λησμονήσει το "ευχαριστούμε την Αμερική" που είχε εκστομίσει ο τότε πρωθυπουργός Κ.Σημίτης.

Την ώρα μάλιστα που λίγες ώρες νωρίτερα όλα έδειχναν πως το ελικόπτερο με τους τρείς αξιωματικούς της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος και Έκτορας Γιαλοψός) είχε καταρριφθεί από τουρκικά πυρά.

Ποιός μπορεί να ξεχάσει τη στιγμή που Τούρκοι δημοσιογράφοι υψώνουν την σημαία τους στην μικρή βραχονησίδα.

Ποιός ξεχνά τη στιγμή που δίδεται η εντολή από την πολιτική ηγεσία να κατέβει η σημαία μας από την μεγάλη βραχονησίδα των Ιμίων και να αποχωρήσει η ομάδα των Ο.Υ.Κάδων που είχαν προσαράξει δύο μέρες πρίν.

Ε ναί λοιπόν..όλα αυτά δεν μπορεί να με κάνουν υπερήφανο Έλληνα..
και είναι κρίμα γιατί..Ο Έλληνας ήταν πάντα υπερήφανος σαν λαός και έχει δώσει τόσες πολλές μάχες στο παρελθόν για να κρατήσει την ακεραιότητά του που είναι ντροπή κάποιοι "ευφυείς" βολεμένοι πολιτικοί στο βωμό των συμφερόντων να θυσιάσουν όλα αυτά..

Παρακάτω πάρτε μία γεύση από τις δύο νύχτες των επιχειρήσεων.



 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: